hu
 • en
 • 0

  Általános fizika I/2. Mechanika II. Hőtan

  – Regisztráljon, hogy elsőként értékelhesse a terméket!

  Általános fizika I/2.
  A Mechanika II. és Hőtan kísérleti fizikai alapszakkönyv és tankönyv tárgya a deformálható testek mechanikája, továbbá a hőmérséklet és az állapotegyenletek, a kinetikus gázelmélet, a termodinamika, a statisztikus fizika, a kémiai folyamatok, a fázisegyensúlyok és a fázisátalakulások, az alacsony hőmérsékletek, a transzportfolyamatok és az irreverzibilis termodinamika elemei.
  A könyv az ismeretközlés során végig az induktív utat követi. Felépítését döntően a Newton-féle törvények és a hőtan fő tételei jelölik ki, de kitér a jelenségek mikrofizikai értelmezésére és gyakorlati vonatkozásaira is.

  ÁLTALÁNOS FIZIKA sorozatunk egyes tagjai alaptankönyvek a tudományegyetemek, a műszaki egyetemek, a tanárképző és a műszaki főiskolák fizikát tanuló hallgatói számára.

  Egységes alapelvek szerint szerkesztett általános fizika sorozat több mint három évtizede nem jelent meg, így az azóta bevezetett nemzetközi mértékegységrendszer, az új felfedezések és szemléleti hangsúlyeltolódások révén feltétlenül alapmű a fizikatanár továbbképzésben is, és kézikönyve minden fizikát tanító általános és középiskolai tanárnak, illetve azoknak a műszaki és reálértelmiségieknek, akik szakismereteik modern fizikai alapjaival mélyebben kívánnak megismerkedni.

  Termék adatok
  ISBN:
  9639123749
  Méret:
  B/5
  Oldalszám:
  584
  Megjelenés éve:
  2015
  Kötés:
  kartonált

  Megrendelés

  Nyomtatott
  5.980Ft
  4.785Ft

   

  NKE Könyvesbolt (Oktatási Épület)
  1083 Budapest, Üllői út 82.

  Dialóg Eötvös és HVG-ORAC Könyvesbolt
  1053 Budapest, Károlyi u. 17.

  Dialóg Kaptár Könyvesbolt
  7622 Pécs, Universitas u. 2/a

  Kosár tartalma

  ingyenes kiszállítás
  Pénztárhoz