Sajtó/média számára

Dialóg Life - CSALÁDI KÉRDÉSEK - sajtóanyag

2015. 06. 16.

A Dialóg Life könyvcsalád legújabb köteteinek sajtóanyaga: szülőkről, testvérekről, gyerekekről.

 

Beate Scherrmann-Gerstetter & Manfred Scherrmann:
Békében élni szüleinkkel – Ahogy a konfliktusaink feloldhatók
Budapest–Pécs, Dialóg Campus Kiadó, Dialóg Life könyvsorozat, 2015, 176 oldal
Szeretetben, békében élni – ez a célunk. Helyükbe mégis nemegyszer a vádaskodás, a csalódás, a veszekedés és a harag lép. Nem ismeretlen ez sajnos a szülők és felnőtt gyerekeik kapcsolatában sem. Nagyon sokan még idősebb korukra sem békülnek ki a szüleikkel, és gyakran egy életen keresztül vonszolják magukkal a megoldatlan konfliktusokat, megkeserítve ezzel saját életüket is. Hogyan tudjuk rendbe hozni ezt a szomorú helyzetet az apáinkkal, az anyáinkkal, vagy gyerekeinkkel? Van-e jó megoldás fennálló konfliktusaink rendezésére?
A tökéletes családról, a harmóniáról szőtt makacs álmaink könnyen akadályaivá válhatnak az élet más területein a szabad és pozitív döntéseinknek. A szerzők jelen könyvükben bemutatják, hogy milyen mítoszokat táplálunk magunkban, miből fakadnak tipikus szülő-gyerek konfliktusaink, majd megoldási gyakorlatokat, rituálékat ajánlanak, amelyek segítségével megszabadulhatunk az életünkre nehezedő, súlyos családi konfliktusainktól.
Gyakorló családterapeutaként sok megtörtént esetet megosztanak velünk, olyanokat, amelyekből mindenki példát meríthet a saját konfliktusaival való szembenézéshez.

A szerzőkről:
Beate Scherrmann-Gerstetter
Diplomás pedagógus és teológus. Egyéni és párterápiákat vezet ifjúsági és házassági tanácsadókban.
Manfred Scherrmann
Család- és párterapeuta. Praxisában egyedülállók problémáival és párok konfliktusaival is rendszeresen foglalkozik.

Könyvészeti adatok:
ISBN: 978-615-5376-11-5
füles, kartonált
134x210 mm
2980 Ft

Ina Kiesewetter & Petra Wagner:
Egy hét anyánál, egy hét apánál – Az elvált szülők gyerekeinek is lehet jó élete
Budapest–Pécs, Dialóg Campus Kiadó, Dialóg Life könyvsorozat, 2014, 184 oldal
Szokatlan, szembemegy a hagyományos hétvégi apuka, hétvégi anyuka felállással, és egyre népszerűbb, gyakoribb megoldás a cseremodell. Két otthon: hogyan élnek a gyerekek a szüleik válása után felváltva mindkettőjüknél, méghozzá kiegyensúlyozottan és jól. A szerzők több hétköznapi példán keresztül mutatják be az egy hétig nálam – egy hétig nálad modellt. A könyvben nem csak a cseremodell szerint élő szülők és fiatalok interjúrészletei által kaphatunk képet annak működéséről, előnyeiről és csapdahelyzeteiről, de külső szakértők – gyermekpszichológus, családterapeuta és egy jogász – is kifejtik az álláspontjukat, és megosztják tapasztalataikat.
Ajánljuk e kötetet azoknak a válófélben lévő vagy már elvált szülőknek, akiknek hasonló gondjaik vannak, akik komolyan veszik gyermekeik őszinte, mély vágyát, amikor azok nem akarnak lemondani sem az édesanyjukról, sem az édesapjukról. Talán éppen ez lesz a lehető legjobb megoldás számukra is.

A szerzőkről:
Ina Kiesewetter & Petra Wagner
Újságírók, a közszolgálati televízió szerkesztői. Mindketten az e könyvükben tárgyalt „cseremodell" szerint élnek, illetve éltek a gyermekeikkel. Tapasztalatuk alapján egyértelmű számukra, hogy a válás bekövetkeztével jó a gyerekeknek, ha mindkét szülőjükkel együtt nőhetnek fel.

Könyvészeti adatok:
ISBN: 978-615-5376-26-9
füles, kartonált
210x140 mm
2980 Ft

Rita Steininger:
Olyan undokok vagytok! – Ahogy a szülők és óvónők a gyermeki konfliktusokat megoldhatják
Budapest–Pécs, Dom Bt.–Dialóg Campus Kiadó, Dialóg Life könyvsorozat, 2014, 96 oldal
A kötet címében a kérdés: tudjuk-e, hogy mi játszódik le gyermekünk fejében, amikor ezt vágja a fejünkhöz? Értjük-e egymást igazán? Rita Steininger könyve nemcsak abban segít, hogy mélységében értsük meg az Olyan undokok vagytok! típusú gyermeki kijelentéseket, de konkrét kommunikációs stratégiákat is javasol, melyekkel megkönnyíthetjük a családi hétköznapokat. Hiszen aligha létezik még egy olyan kihívás, mint a gyermekeinkkel folytatott viták. Akár a konyhaasztalnál, akár a gyerekszobában, az óvodában vagy a játszótéren: a mindennapok számtalan alkalmat adnak az összeszólalkozásra. Ez a könyv jellegzetes konfliktushelyzeteket tár fel és megmutatja, hogyan tudják kezelni azokat a szülők, óvónők, tanítónők – egyértelműen, szeretettel, tisztességesen és építő módon.
Néhány az érintett témák közül:
- dackorszak
- határok megvonása
- gyermeki agressziók
- testvérviták
- egykorúak közötti konfliktusok
- konfliktusok az óvodában
- kommunikáció a családban

A szerzőkről:
Rita Steininger
Lektorként és szakkönyvíróként tevékenykedik, fő területei az egészség, a nevelés és a fejlődéspszichológia; emellett gyermekek számára is készít szakkönyveket. Két fia van, családjával Münchenben él.
Könyvészeti adatok:
ISBN: 978-963-89889-3-5
füles, kartonált
196x259 mm
2980 Ft


Horst Petri:
Testvérek – Szeretet és versengés – Életünk leghosszabb kapcsolata
Budapest–Pécs, Dialóg Campus Kiadó, Dialóg Life könyvsorozat, 2015, 240 oldal
Mi a testvéri szeretet, miként jön létre, hogyan befolyásolja az életutunkat? Horst Petri ezekre az eddig meglepően keveset tárgyalt kérdésekre keresi a választ. Kultúrtörténeti példák, elemzések és saját praxisából merített esetek mentén érvel a szerző amellett, miért nem érdemes lebecsülnünk a testvéri kötelék erejét.
„A testvérek ideális társak az építő kritika terén. Korai gyermekkoruktól a lelkük legtávolabbi szegleteiig ismerik egymást, semmilyen megtévesztő mesterkedés, hamis gesztus nem kerüli el a figyelmüket, senki máshoz nem hasonlíthatóan képesek különbséget tenni a maszk és a valódi arc között. Egész életükre levetítve, ők az általuk megélt konkrét történetek legmegbízhatóbb tanúi és krónikásai. Ez kiegészül azzal, hogy a legkorábbi időktől kezdve kritizálták egymást a gyerekekre még jellemző becsületességgel, közvetlenséggel és szélsőségességgel. És ők úgy tehették meg ezt, ahogy egyetlen idegennek sem volt szabad, a szülőket is beleértve, valamint megtanulták elviselni a kritikát, mivel az egyenjogúságon alapult és nem kötődött büntetéshez, tiltáshoz, elítéléshez és szeretetmegvonáshoz.” (Horst Petri)

A szerzőről:
Dr. Horst Petri
A gyermek- és ifjúsági pszichiátria professzora, pszichoanalitikus. A Berlini Szabadegyetemen pszichoterápiát és pszichoszomatikát tanult, számos könyvet írt. 1996-ban megkapta Bécs város Hans-Czermak-díját Összegyűjtött művek az erőszakmentes nevelésért című munkájáért.

Könyvészeti adatok:
ISBN: 978-615-5376-57-3
füles, kartonált
134x210 mm
2980 Ft

Hozzászólások
Keresés
ÚJDONSÁGOK
Dialóg Life
  • Érzékelésfejlesztő foglalkozások
  • Hálóban - Hogyan óvjuk meg gyermekeinket az internet veszélyeitől
  • Gyermekeink és a hit
  • Ne féljünk mások könnyeitől - Hogyan segítsük gyászoló barátainkat és hozzátartozóinkat?
  • Anyanyelvi észtekergető - Kreatív nyelvi feladatsorok 6-7. és 8-10. osztályosok számára


Könyvesboltjaink

Dialóg Eötvös és

HVG-ORAC Könyvesbolt

1053 Budapest, Károlyi u. 17.
Telefon: 06-1-269-95-33
E-mail: nemeth.istvan@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 10.00–18.00-ig

 

Dialóg Kaptár Könyvesbolt

7622 Pécs, Universitas u. 2/a
(a Tudásközpont mélyföldszintjén)
Telefon: 06-72-501-630
E-mail: kaptar@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 9.00–12.00-ig és 12.30–17.30-ig

Hírlevél

Online
ügyfélszolgálat