Sajtó/média számára

2015 karácsonyának újdonságai

2015. 11. 24.

A karácsony nem csak az év egyik legszebb és legörömtelibb időszaka, de a legfontosabb éppen azokat az embertársainkat támogatnunk, akiknek valamiért az ünnep már nem csak a boldogságról, hanem sokkal inkább az elvesztett boldogságról, valakinek a fájó hiányáról szól.


NE FÉLJÜNK MÁSOK KÖNNYEITŐL
Chris Paul a gyászolók támogatásáról írt könyve pontosan tudja, hogy milyen nagy szerepe van az együttérzésen túl annak, hogy valaki úgy tudja-e kifejezni azt, hogy ezzel a gyászoló valódi segítségére legyen. Segít észrevenni azokat a határokat, amelyek a gyászoló öngondoskodási képességének kétségbe vonása és emberi méltósága és fájdalma tiszteletbentartása és erősítése között húzódnak. Gyakorlati tanácsokat ad azokra a nehéz percekre, amikor a kimondott szó, legyen az bár a zavar és tanácstalanság szava, mindig többet ér, mint a zavart hallgatás és eltávolodás.

Letölthető sajtóanyag.


 


 

 

 

 

A bölcsődék, óvodák és kisikolások nevelőinek, szüleinek két fejlesztő pedagógiai játékgyűjteményt jelentettünk meg az év végére.

KIS MÉREGZSÁKOK
Az agressziókezelés persze nem csak az intézményes nevelés egyik kulcskérdése, hiszen a szülőknek is nagy

gondot okozhat, ha gyermekükben túlteng az energia és csatatérré változtatja a mindennapokat. Petra Stamer-Brandt olyan játékötleteket, megoldásokat kínál, melyek segíthetnek ezeket az energiákat kitombolni a gyerekeknek. Tegyük játékká, és övezzük szabályokkal azt, amit máskülönben nem engednénk.

Letölthető sajtóanyag.


 


 

 

 

GOMBOLYAGOK, GOMBOK ÉS SKATULYÁK
Játsszunk csak olyan eszközökkel, amelyek valóban minden háztartásban megtalálhatóak. Nincs szükség különleges és méregdrága játékokra ahhoz, hogy minden lehető területen fejlesszük a gyerekek motorikus és érzékelési képességét. E

zekből az ötletekből soha nem elég. Jutta Bläsius egy jó csokorra valót gyűjtött egybe az eszközök (gombok, fonalak és dobozok) köré csoportosítva.

Letölthető sajtóanyag.


 Hozzászólások
Keresés
ÚJDONSÁGOK
Dialóg Life


Könyvesboltjaink

Dialóg Eötvös és

HVG-ORAC Könyvesbolt

1053 Budapest, Károlyi u. 17.
Telefon: 06-1-269-95-33
E-mail: nemeth.istvan@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 10.00–18.00-ig

 

Dialóg Kaptár Könyvesbolt

7622 Pécs, Universitas u. 2/a
(a Tudásközpont mélyföldszintjén)
Telefon: 06-72-501-630
E-mail: kaptar@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 9.00–12.00-ig és 12.30–17.30-ig

Hírlevél

Online
ügyfélszolgálat