Ismertető
Tartalom
Vélemények
A szerzőről

Eifert János

Aktfotográfia

Megjelenés2008-03-05
Méret: 20 x 26 cm
Terjedelem160
Kötéskeménytáblás
ISBN9789637296864
Jelenleg rendelhető.

Ár: 6 980 Ft

Internetes ár: 5 584 Ft

Megrendelés

 
Nyomtatott formában
5 584 Ft

db

A kötet az aktábrázolás művészettörténeti áttekintésétől a legújabb fényképezési technikák bemutatásáig vezeti az olvasót. A szerző bemutatja, hogy a mezítelenség ábrázolása a különböző korokban és társadalmi közegekben mennyire eltérő volt. A skála a szépség dicséretétől a botrányig terjedt.


Az aktfotográfia nemcsak „megfogható” testábrázolás, hanem költészet és álom: az ösztönök, a vágyak, a látomások világa. A fényképezésnek ez a területe, amelyben a művészet, az erotika és a pornográfia szálai finoman egybefonódnak, tág lehetőséget ad tehetségünk, ízlésünk, mesterségbeli tudásunk bizonyítására. Gyakorlása során olyan készségek, képességek fejleszthetők, amelyek a fotóművészet más műfajaiban is kamatoztathatók.

 


.:: A könyvről írták:

 

A meztelen művészet - Olvassa el könyvajánló cikkünket!

Test és lélek - A Könyves Extra Magazinban megjelent könyvajánló, 2008. július

"Eifert János rögtön az előszóban felteszi a kérdést: megtanulható-e az aktfényképezés? A könyv léte azt bizonyítja, hogy ő végül igennel válaszolt saját kérdésére. A kérdés egyébként általánosabban is feltehető, és a válasz aszerint lehet igen, talán vagy nem, hogy milyen a tanulás útja és/vagy a végeredményt illetően mik az elvárások. ... Forgassuk a könyvet azért a gazdag ismeretanyagért, amit felvonultat, csemegézzünk kedvünk szerint a bőséges képanyagban, fotótörténeti és kortárs alkotók műveiben. De ha gépet veszünk a kezünkbe és a modell előtt állunk, ne azon járjon az eszünk, hogy a könyv melyik képét tudnánk sémaként az adott pillanatra erőltetni, melyik mondatára, jó tanácsára tudnánk támaszkodni, mert abból csak hamisság lesz, nem szerelmi vallomás. Hgayjuk, hogy az olthatatlan kíváncsiság vezessen minket, és a tehetség és kreativitás - ha van." (Fotóművészet magazin, LI. évfolyam, 2008. 3. szám)

 


 

.:: A könyv német nyelven is megjelent!


 

Nincs még vélemény!Jelentkezzen be az oldalra, és írja meg véleményét!


Eifert János

Eifert János fotóművész számára az aktfotó olyan kifejezési forma, amelyre a portré vagy a csendélet nem képes. A jól megragadott aktfotó ugyanis a legmélyebb gondolatokat és érzéseket is kifejezi. Eifert aktképei a test és lélek harmóniáját ragadják meg. A művész Kenneth Clark-ot idézi, aki egykor így fogalmazott: „Az akt nem témája, hanem formája a művészetnek”. Ezt a hitvallást képviseli Aktfotográfia című könyvében.

1960-1977: a Honvéd Táncegyüttes hivatásos táncosa. A külföldi turnékon kezd fotózni 1968-ban. 1977-ben a Lobogó; 1978-1988-ban a Búvár fotóriportere; 1993-ban a Boom képszerkesztője. Az 1970-es években kísérleti tévéprodukciókat készít, -1°Celsius c. elektronikus balettfilmje a Montreux-i Fesztivál különdíját kapta. 1984-ben a Sebesvíz Workshop művészeti vezetője; 1991-ben a Munich MultiMedia Festivalon a legjobb fényképezés díját kapta; 1993-1997 között a Nimród Fotóklub elnöke; 1997-ben a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke. Munkásságát nem lehet egységes stíluskategóriákba rendezni, sokféle irányban próbálkozik. Tánc-, aktfotói, természetképei és alkalmazott fotói alapozták meg ismertségét. 1985-től diaporámákat is készít, ezekkel több díjat nyert külföldön. A FIAP (Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség) AFIAP- és ESFIAP-minősítésű tagja.

Kapcsolódó termékek

Fantasztikus művészet (Vince Kiadó)

Szerző:

Internetes ár 2 275 Ft

db

Részletek

Design-informatológia

Szerző: Müller Ferenc

Internetes ár 2 144 Ft

db

Részletek

Andalúzia (Vince Kiadó)

Szerző:

Internetes ár 5 995 Ft

db

Részletek
Keresés
ÚJDONSÁGOK
Dialóg Life
  • Gyermekeink és a hit
  • A lustaság dicsérete - Amikor a fegyelem és buzgóság csak ártanak
  • Olyan undokok vagytok! – Ahogy a szülők, óvónők a gyermeki konfliktusokat megoldhatják
  • Szüleink elengedése - Egy élet felszámolása
  • Szabaduljunk meg lelki terheinktől - Éljünk könnyebben!


Könyvesboltjaink

Dialóg Eötvös és

HVG-ORAC Könyvesbolt

1053 Budapest, Károlyi u. 17.
Telefon: 06-1-269-95-33
E-mail: vasarlas@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 10.00–18.00-ig

 

Dialóg Kaptár Könyvesbolt

7622 Pécs, Universitas u. 2/a
(a Tudásközpont mélyföldszintjén)
Telefon: 06-72-501-630
E-mail: kaptar@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 9.00–12.00-ig és 12.30–17.30-ig

Hírlevél

Online
ügyfélszolgálat