Ismertető
Tartalom
Vélemények
A szerzőről

Müller, Thomas

Bestiális emberek. Sorozatgyilkosokkal négyszemközt

Megjelenés2015-06-02
Méret: 134 x 210 mm
Terjedelem192
Kötésfüles, kartonált
ISBN9789639950917
Jelenleg rendelhető.

Ár: 3 480 Ft

Internetes ár: 2 784 Ft

Megrendelés

 
Nyomtatott formában
2 784 Ft

db

A könyvnek a segítségével bepillanthatunk olyan emberek, a sorozatgyilkosok lelki világába, amelynek határait a hétköznapi ember sosem lépheti át és annak sajátosságai számára ismeretlenek. Álcázás, hazugság, stratégia - a sorozatgyilkosok "törvényei". Hogyan manipulálja a gyilkos a környezetét? Mi a hajt sokszor kitűnő szellemei képességű embereket ezen destruktív, romboló irányba? A könyv szerzője elismert sorozatgyilkossági szakértő; négyszemközti beszélgetéseket folytatott olyan tettesekkel, mint a "savas gyilkos", aki sósavval teli hordókba tette női áldozatait, vagy a 11 prostituáltat megölő bűnözővel. Célja az volt, hogy különleges világukat, "kódjukat" megismerve talán sikeresebben lehet megelőzni, felderíteni más hasonló bűneseteket.


Ez a könyv nem könnyű esti olvasmány, nem is fantáziaregény, hanem a valóság pontos, izgalmas bemutatása.
A világhírű osztrák kriminálpszichológus sikerkönyve, a német és osztrák sikerlisták vezetője.

Amikor felderítésre kerül egy bűncselekmény és megvan a gyanúsított is, a környezet reakciója mindig ugyanaz. "Képtelenség, hogy ő tette! Ő a szomszédom, kedves, gyermekszerető, segítőkész ember!" Aztán nem telik el 48 óra, és máris akadnak, akik így nyilatkoznak: "Igen, valahogy fura volt – olyan más." Ez a reakció pontosan tükrözi, hogy nem látjuk, kivel van dolgunk nap mint nap. A sorozatgyilkos tökéletesen álcázza magát. Miközben abban a tévedésben élünk, hogy fel tudjuk ismerni az emberben a szörnyeteget.

Csakhogy nem az számít, hogyan néz ki valaki vagy mit mond, hanem az, amit tesz. Minden ember tud hazudni, bizonyos dolgokat megszépítve tálalni és a tényeket elferdíteni. A gyilkosokban rejlő emberi bestiáról azonban sejtelmünk sincs.

Dr. Thomas Müller a "mesterektől" akarta megtanulni, hogyan kell álcázni és hazudni. A legintelligensebb bűnözőkkel beszélt, sorozatgyilkosokkal és csalókkal; olyan emberektől szerzett információkat, akik a mindennapiság álarca mögött bújtak meg borzalmas tetteiket titkolva.A sajtó képviselői ezen a linken találhatják meg a könyv rövid és hosszabb sajtóanyagát, fülszövegét, nagyfelbontású borítóképét.

 

Bestiális emberek. Sorozatgyilkosokkal négyszemközt - OLVASÓPRÓBA

 

 

Sajtóvisszhangok a konferenciáról, a bemutatóról és a könyvről:


 

Dr. Thomas Müller (1964, Innsbruck) Európa egyik vezető kriminálpszichológusa, bírósági szakértő. A tiroli születésű szakember rendőrjárőrként kezdte, innen küzdötte fel magát sorozatgyilkossági szakértővé. Hírhedt gyilkosságok felderítője, nyomozások tanácsadója, bestiális emberek leleplezője. Tanítómestere a híres FBI-munkatárs, Robert Ressler volt.

Jelenleg az Osztrák Belügyminisztériumban a Kriminálpszichológiai Szolgálatot vezeti. Doktori értekezését (Promotion zum Dr. rer. nat.) kriminálpszichológiából és alkalmazott pszichiátriából védte meg.

Kedvelt vendége tévés show-műsoroknak német nyelvterületen. Több könyve jelent meg, a legutóbbi, a Bestiális emberek, közel félmillió példányban fogyott el.

 

A szerző 2013. február 27-én részt vett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán tartott kriminálpszichológiai konferencián és az Alexandra Nyugati téri Könyvesházában tartott könyvbemutatóval egybekötött pódiumbeszélgetésen. A beszélgetés átiratát itt olvashatják:

 

Egy beszélgetés linkje a szerzővel (német nyelven):

dr. Thomas Müller a sorozatgyilkosokról

 


Néhány kiemelt német sajtóorgánum írta:

"…a könyv kedvéért néhány thrillert nyugodtan kihagyhatunk. [...] A 40 éves, tiroli születésű Müllernek sok-sok ügyet sikerült felderítenie. Rendőrjárőrként kezdte, majd pszichológia-tanulmányok és egy FBI-képzés után tornászta fel magát világszerte keresett tanácsadóvá, és jelenleg a Bécsi Kriminálpszichológiai Szolgálatot vezeti."

(Frankfurter Allgemeine Zeitung)


"Az osztrák Thomas Müller az európai kriminálpszichológusok egyik sztárja. Esetek százain tanulmányozta, miként lehet a helyszín alapján a bűnöző személyiségére következtetni. Álma, hogy megfejti a gonosz kódját. Az elmúlt 10 évben a világ egyik legjobb kriminálpszichológusává vált, helyszínfotók ezreit elemezte és gyilkosok tucatjait látogatta a börtönökben. Müller meg akarja mutatni, hogy az elkövető helyszínen hozott döntései olyanok, mint egy nyelvi üzenet vagy kód, és ezek a jelek a DNS-hez hasonlóan beszédesek."

(Der Spiegel)

"Müller a magányos hős, akiből valami rejtélyes, már-már félelmetes erő árad, amikor sorozatgyilkosokról, megtévedt lelkekről vagy kegyetlenül elkövetett gyilkosságokról beszél, a legcsekélyebb érzelmek nélkül."

(Süddeutsche Zeitung)

 

 

Nincs még vélemény!Jelentkezzen be az oldalra, és írja meg véleményét!


Müller, Thomas

Dr. Thomas Müller (1964, Innsbruck) Európa egyik vezető kriminálpszichológusa, bírósági szakértő. Jelenleg az Osztrák Belügyminisztériumban a Kriminálpszichológiai Szolgálatot vezeti.

Kapcsolódó termékek

A keljfeljancsi-stratégia – Krízishelyzetek legyőzése

Szerző: Gruhl, Monika

Internetes ár 2 384 Ft

db

Részletek

Érted vagyunk - 10 tanács szülőknek

Szerző:

Internetes ár 1 584 Ft

db

Részletek

A férfiak másképp öregszenek

Szerző: Hammer, Eckart

Internetes ár 2 384 Ft

db

Részletek

Az élet értelme

Szerző: Tarr, Irmtraud

Internetes ár 2 384 Ft

db

Részletek

Szüleink elengedése - Egy élet felszámolása

Szerző: Christina Erdkönig

Internetes ár 2 384 Ft

db

Részletek

Gyermekeink és a hit

Szerző: Albert Biesinger

Internetes ár 2 384 Ft

db

Részletek

Testvérek - Szeretet és versengés

Szerző: Petri, Horst

Internetes ár 2 384 Ft

db

Részletek

Egy hét anyánál, egy hét apánál

Szerző: Petra Wagner, Ina Kiesewetter

Internetes ár 2 224 Ft

db

Részletek
Keresés
ÚJDONSÁGOK
Dialóg Life


Könyvesboltjaink

Dialóg Eötvös és

HVG-ORAC Könyvesbolt

1053 Budapest, Károlyi u. 17.
Telefon: 06-1-269-95-33
E-mail: nemeth.istvan@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 10.00–18.00-ig

 

Dialóg Kaptár Könyvesbolt

7622 Pécs, Universitas u. 2/a
(a Tudásközpont mélyföldszintjén)
Telefon: 06-72-501-630
E-mail: kaptar@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 9.00–12.00-ig és 12.30–17.30-ig

Hírlevél

Online
ügyfélszolgálat