Ismertető
Tartalom
Vélemények
A szerzőről

Bernáth László

Volt egyszer egy Esti Hírlap

Megjelenés2009-00-00
Méret: A/5
Terjedelem76
Kötéskartonált
ISBN9789637296949
Jelenleg rendelhető.

Ár: 1 480 Ft

Internetes ár: 1 184 Ft

Megrendelés

 
Nyomtatott formában
1 184 Ft

db

Volt idő, amikor Budapesten „az újság” szinonimája volt az Esti Hírlap. Ahonnan friss információkat lehetett szerezni a hétköznapi lét mindenki számára fontos tényeiről, friss híreket lehetett olvasni az aktuális külpolitikai eseményekről, ahol a bemutatót követő napon már délben, kritikát lehetett olvasni az előző esti színházi bemutatóról, recenziót az esti televíziós műsorok valamelyikéről, vagy sporteredményekről. A hírek mellett rövid tárcákat, hétköznapi, „emberi történeteket” is lehetett a lapban találni. Egyszóval ÚJSÁG volt az Esti Hírlap, olyan, amire az idősebbek még emlékeztek, s amilyennel az akkori fiatalok is örömmel ismerkedtek.

Bernáth László az Esti Hírlapnál kezdte, és e lapnál fejezte be hosszú újságírói munkásságát. E kis könyvben a lap történetéről, indulásától a megszűnéséig mesél, érdekesen, sztorizva, szubjektív sajtótörténetet kínálva az olvasónak.Bernáth László az Ünnepi Könyvhéten dedikál

A szerző személyes ajánlása:

Majdnem négy évizedet töltöttem az Esti Hírlap szerkesztőségében. Újságíró-szakos egyetemi hallgató gyakornokként kerültem a laphoz 1957 áprilisában, innen mentem nyugdíjba, majd visszahívtak főszerkesztőnek 1996-ban. A lap története tehát személyes történetem. Nem szabályos sajtótörténeti munkát írtam tehát, hanem olyan  visszaemlékezést, amelyben sok-sok történet olvasható, miközben igyekeztem a kor történetéről és a lap tartalmáról, hangvételéről objektív képet adni. Bízom benne, hogy sikerült.

Bernáth László


A könyvről írták:

emasa.hu 

Megakarikatúra. Az Esti Hírlap karikatúrafaláról a 168 óra Online-on


 

Tartalom:

Bevezető 7

I. Baló és csapata 13

II. Kelen és kora 29

III. Wágner, Maxwell, Horti és a vég 57

 

 

Nincs még vélemény!Jelentkezzen be az oldalra, és írja meg véleményét!


Bernáth László

Bernáth László újságíró az ELTE-n végzett újságíró szakon, majd napilapoknál dolgozott, elsősorban filmkritikusként. Kulturális rovatvezető, főszerkesztő-helyettes, később főszerkesztő az Esti Hírlapnál. A MUOSZ Oktatási Bizottságának vezetője, a Bálint György Újságíró Akadémia tanára.

Keresés
ÚJDONSÁGOK
Dialóg Life


Könyvesboltjaink

Dialóg Eötvös és

HVG-ORAC Könyvesbolt

1053 Budapest, Károlyi u. 17.
Telefon: 06-1-269-95-33
E-mail: nemeth.istvan@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 10.00–18.00-ig

 

Dialóg Kaptár Könyvesbolt

7622 Pécs, Universitas u. 2/a
(a Tudásközpont mélyföldszintjén)
Telefon: 06-72-501-630
E-mail: kaptar@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 9.00–12.00-ig és 12.30–17.30-ig

Hírlevél

Online
ügyfélszolgálat