hu
 • en
 • 0

  Gyűrűk és sugarak – Mit nyújt egy magyar város?

  – Regisztráljon, hogy elsőként értékelhesse a terméket!

  Mi változott, és az min változtatott? Magyarországon 2011 végén mélyrehatóan átalakították az önkormányzati rendszer törvényi szabályozását. A tényleges átalakulás több éves folyamat, ami talán csak a 2014 őszi önkormányzati választások után jut majd nyugvópontra. A kötet Hajdúböszörmény város példáján, ténymegállapító tanulmányok sorával mutatja be a helyi önállóság szerveinek mozgásterét, a vállalati, intézményi, hivatali megoldások alakulását, a költségvetési gazdálkodás nehézségeit, az önkormányzati vagyonnal való rendelkezés lehetőségeit és annak korlátait. A típusos esetfeldolgozás műfajában a Magyary Zoltán és munkatársai által az 1930-as években megteremtett hagyományt követi, az utóbbi 6-8 évben bekövetkezett kihívásokra koncentrálva. A település-szerkezetében is jellegzetes város esetén keresztül a közigazgatási-szervezés szabályozási hátterét és gyakorlatát, formális és informális hálózatait megismerve sok tanulság leszűrhető a helyi folyamatok alakulásának mikéntjéről Magyarországon 2014-ben.
  A projekt, amelynek eredményeit tartja az olvasó a kezében, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán, a Magyar Tudományos Akadémia támogatásával valósult meg.


  Hozzáférésre vonatkozó információ

  A kötet jelenleg kereskedelmi forgalomban nem kapható, de amennyiben szeretne példányhoz hozzájutni, kérjük, jelezze ezt a kutatócsoport e-mail címén (kozszolg.kut@law.unideb.hu) vagy Andrási Tündénél az (52) 512-700/77114 telefonszámon.
   

  Termék adatok
  ISBN:
  978-615-5376-35-1
  Méret:
  B/5
  Oldalszám:
  344
  Megjelenés éve:
  2014
  Kötés:
  kartonált

  Megrendelés

  Nyomtatott
  Ingyenes

   

  NKE Könyvesbolt (Oktatási Épület)
  1083 Budapest, Üllői út 82.

  Dialóg Eötvös és HVG-ORAC Könyvesbolt
  1053 Budapest, Károlyi u. 17.

  Dialóg Kaptár Könyvesbolt
  7622 Pécs, Universitas u. 2/a

  Kosár tartalma

  ingyenes kiszállítás
  Pénztárhoz