hu
 • en
 • 0

  Poligráf - Műszeres vallomásellenőrzés a bűnügyekben (NKE)

  – Regisztráljon, hogy elsőként értékelhesse a terméket!

  A műszeres vallomásellenőrzési módszerek közül hazánkban a poligráfos vizsgálat a legelterjedtebb. A monográfia bűnügyeken keresztül bemutatja a szaktanácsadók munkáját, ismerteti más országok gyakorlatát, felvázolja a technikai fejlődés eddigi eredményeit és lehetőségeit is. A műszeres vallomásellenőrzési módszerek közül hazánkban a poligráfos vizsgálat a legelterjedtebb. Sokan a csodaszert látják benne, amely lerántja a leplet a hazugságról, mások viszont aggályosnak tartják az igénybevételét: attól tartanak, hogy többet árt, mint használ, mert tévútra viheti a nyomozást. A közvélekedés szerint ráadásul a poligráfos vizsgálat kis gyakorlással könnyen manipulálható.
       Mi hát az igazság a hazugságvizsgálattal kapcsolatban? Hogyan segítheti a nyomozó hatóság és a bíróság munkáját? Mik a veszélyei? A szerző nemcsak ezekre a kérdésekre keresi és adja meg a választ, de bűnügyeken keresztül bemutatja a szaktanácsadók munkáját, ismerteti más országok gyakorlatát, felvázolja a technikai fejlődés eddigi eredményeit és lehetőségeit is.
      A monográfia ismerteti és elemzi a poligráfos vizsgálat hatályos szabályozását, feltárja a műszer alkalmazására vonatkozó büntető eljárásjogi és kriminalisztikai ismereteket, tárgyalja a felmerülő jogi problémákat, és javaslatokat fogalmaz meg azok megoldására. Az olvasmányos stílusban megírt, gazdag hazai és külföldi szakirodalmat feldolgozó monográfia hasznos lehet a jogelmélet, a jogalkotás, a jogalkalmazás, a jogi és rendészeti felsőoktatás számára, továbbá bátran ajánlható az érdeklődő olvasóközönségnek is.
     

  Termék adatok
  ISBN:
  978-615-5305-46-7
  Méret:
  169 x 240
  Oldalszám:
  296
  Megjelenés éve:
  2014
  Kötés:
  Kartonált

  Megrendelés

  Nyomtatott
  3.500Ft
  3.500Ft

  NKE Könyvesbolt (Oktatási Épület)
  1083 Budapest, Üllői út 82.

  Dialóg Eötvös és HVG-ORAC Könyvesbolt
  1053 Budapest, Károlyi u. 17.

  Dialóg Kaptár Könyvesbolt
  7622 Pécs, Universitas u. 2/a

  Kosár tartalma

  ingyenes kiszállítás
  Pénztárhoz