Könyvek, E-bookok
Ismertető
Tartalom
Vélemények
A szerzőről

Benke József, Nochta Tibor

Magyar polgári jog. Kötelmi jog II.

Megjelenés2018-03-07
Méret: B/5
Terjedelem424
Kötéspuhakötés
ISBN9786155845628
Jelenleg rendelhető.

Ár: 6 190 Ft

Internetes ár: 4 952 Ft

Megrendelés

 
Nyomtatott formában
4 952 Ft

db

Az új Polgári Törvénykönyv hatálybalépésével kötelmi jogunk gyökeresen megváltozott. A kötelmi reform tudományos igényű vizsgálati módszerei közül talán az egyetemi tankönyv elkészítése igényli a legtöbb ráfordítást. A jó egyetemi tankönyvnek ugyanis lehetőleg kellő távolságot kell tartania magától a feldolgozott jogszabályi anyagtól, de annak kommentárjaitól és az egyes elméleti vitáktól is. Vagyis mondandóját önálló absztrakciós mércével és saját rendszerben kell kifejtenie, mert csak ezáltal válhat időtállóvá. Törekednie kell a teljességre, az arányosságra, a világosságra és az egyértelműségre. Ezenkívül az is fokmérője, hogy miről és hogyan nem szól. Így tanítja olvasóját gondolkodni, sőt kételkedni is. Fő célja a tanulás és a magánjogi gondolkodásra nevelés elősegítése, nem tekinti azonban céljának a szakirodalmi viták állásának bemutatását vagy újabbak generálását.
 
E szempontokra figyelemmel adjuk közre a pécsi Polgári Jogi Tanszék munkaközössége teljes kötelmi jogi tankönyvének második, a szerződések jogának úgynevezett különös részét (a Ptk.-ban nevesített egyes szerződéseket) és az értékpapírjog alapjait bemutató kötetét, amely reményeink szerint hasznos segítsége lesz mind a joghallgatóknak és gyakorló jogászoknak, mind a polgári jog iránt egyébként érdeklődő olvasók közönségének.

 

Nincs még vélemény!Jelentkezzen be az oldalra, és írja meg véleményét!


Benke József

Dr. habil. Benke József, adjunktus, PhD, PTE ÁJK.

Nochta Tibor

Nochta Tibor a Polgári Jogi Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, a Magyar Kereskedelmi Kamara mellett szervezett állandó választott bíróság tagja, ügyvéd. Főbb kutatási területei a gazdasági és kereskedelmi magánjog intézményei, a kártérítési felelősség, a társasági jog és a kereskedelmi szerződések joga, európai kereskedelmi és társasági jog.

Keresés
ÚJDONSÁGOK
Dialóg Life


Könyvesboltjaink

Dialóg Eötvös és

HVG-ORAC Könyvesbolt

1053 Budapest, Károlyi u. 17.
Telefon: 06-1-269-95-33
E-mail: vasarlas@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 10.00–18.00-ig

 

Dialóg Kaptár Könyvesbolt

7622 Pécs, Universitas u. 2/a
(a Tudásközpont mélyföldszintjén)
Telefon: 06-72-501-630
E-mail: kaptar@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 9.00–12.00-ig és 12.30–17.30-ig

Hírlevél

Online
ügyfélszolgálat