Könyvek, E-bookok
Ismertető
Tartalom
Vélemények
A szerzőről

Hautzinger Zoltán

Idegen a büntetőjogban (AndAnn Kiadó)

Megjelenés2016-10-01
Méret: 165x236
Terjedelem183
Kötéskeménytáblás
ISBN978-963-8922-41-0
Jelenleg rendelhető.

Ár: 2 980 Ft

Internetes ár: 2 980 Ft

Megrendelés

 
Nyomtatott formában
2 980 Ft

db

„Az emberi vándorlás napjaink egyik kiemelt kérdésköre, politikai vitatémája szerte Európában, illetve hazánkban. A migráció eredményeként Magyarországra az elmúlt években szignifikánsan növekvő tendencia szerint emberek százezrei érkeztek távoli országokból, nem csekély hatást kiváltva ezzel a közbeszédben, a politikában és nem utolsó sorban a jogalkotásban. A migráció aktuális hatásaként korábban csak mérsékelt figyelmet érdemlő nemzetközi és európai uniós egyezmények, jogforrások, jogintézmények és fogalmak kerültek különböző interpretációk fókuszába.

E kötet célja vázlatos képet mutatni a migrációval, illetve a külföldiekkel összefüggő jogi szabályozás rendszeréről és fogalmi lehetőségeiről, valamint a külföldiekkel kapcsolatos büntető anyagi, eljárásjogi és büntetés-végrehajtási jogi normák magyarországi megjelenési formáiról, sajátosságairól.  …” (Részlet a szerző előszavából)

 

Nincs még vélemény!Jelentkezzen be az oldalra, és írja meg véleményét!


Hautzinger Zoltán

Hautzinger Zoltán hivatásos rendőrtiszt, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Bevándorlási és Állampolgársági Tanszék tanszékvezető egyetemi docense. Korábban a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Büntető Eljárásjogi és Kriminalisztikai Tanszék oktatója. Érdeklődési körébe, hivatásos rendvédelmi szolgálatával összefüggésben a rendvédelmi szervek alaptörvényi szabályozása, oktatóként a rendészet büntető eljárásjogi összefüggései, a krimináltechnika egyes szakágazatai (azonosítás elmélete, igazságügyi lőfegyvertan), valamint PhD kutatási témája, a katonai büntetőjog fejlesztési irányai tartoznak.

Keresés
ÚJDONSÁGOK
Dialóg Life


Könyvesboltjaink

Dialóg Eötvös és

HVG-ORAC Könyvesbolt

1053 Budapest, Károlyi u. 17.
Telefon: 06-1-269-95-33
E-mail: nemeth.istvan@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 10.00–18.00-ig

 

Dialóg Kaptár Könyvesbolt

7622 Pécs, Universitas u. 2/a
(a Tudásközpont mélyföldszintjén)
Telefon: 06-72-501-630
E-mail: kaptar@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 9.00–12.00-ig és 12.30–17.30-ig

Hírlevél

Online
ügyfélszolgálat