Könyvek, E-bookok
Ismertető
Tartalom
Vélemények
A szerzőről

Európai köz-és magánjogi jogesetgyűjtemény (NKE Szolgáltató Nonprofit Kft.)

Megjelenés2016-09-15
Méret: B5
Terjedelem179
Kötéskartonált
ISBN978-615-5527-99-9
Jelenleg rendelhető.

Ár: 1 900 Ft

Internetes ár: 1 900 Ft

Megrendelés

 
Nyomtatott formában
1 900 Ft

db

Az Európai Köz- és Magánjogi Tanszék – kettős profiljából adódóan – az európai uniós esetjogot mind közjogi, mind pedig magánjogi aspektusokra fókuszálva igyekszik a hallgatók számára megismerhetővé tenni, szem előtt tartva azt is, hogy a célközönség nem jogászokból vagy joghallgatókból áll. Éppen ezért szükségesnek gondoltuk egy olyan forrásanyag elkészítését, ami közérthetően, az előadásokon elhangzottakra támaszkodva, ám azt kiegészítve, magyarázó jelleggel és szemléletes ábrákkal ismerteti a jogeseteket. A tanszék által oktatott valamennyi tárgy területén jól hasznosítható ez a gyűjtemény, mely a közjogi alapokat bemutató kurzuson előforduló valamennyi példát tartalmazza.
A magánjogi aspektusokat bemutató kurzusok esetében különösen hasznos és szemléltető forrásként szolgálnak Az uniós jog doktrínái és az előzetes döntéshozatali eljárás – Jogesetek az Európai Bíróság gyakorlatából, a Fogyasztóvédelem az Európai Unióban, valamint a Társasági jogi jogesetek az Európai Bíróság gyakorlatából, különös tekintettel a székhelyáthelyezésre, valamint az aranyrészvényre című fejezetek.
A jogesetgyűjtemény természetesen nemcsak az előadásokon hasznosítható, hanem a kapcsolódó szemináriumokon is. Ezt erősítik például a Jegyzetek, amelyek lehetőséget biztosítanak az olvasónak, hogy észrevételeit, kérdéseit, gondolatait, az általa feltárt összefüggéseket rögzítse, ezáltal interaktívvá és tartalmában érdemivé tegye a csoportos foglalkozásokat.
 

 

Nincs még vélemény!Jelentkezzen be az oldalra, és írja meg véleményét!


Keresés
ÚJDONSÁGOK
Dialóg Life


Könyvesboltjaink

Dialóg Eötvös és

HVG-ORAC Könyvesbolt

1053 Budapest, Károlyi u. 17.
Telefon: 06-1-269-95-33
E-mail: vasarlas@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 10.00–18.00-ig

 

Dialóg Kaptár Könyvesbolt

7622 Pécs, Universitas u. 2/a
(a Tudásközpont mélyföldszintjén)
Telefon: 06-72-501-630
E-mail: kaptar@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 9.00–12.00-ig és 12.30–17.30-ig

Hírlevél

Online
ügyfélszolgálat