Könyvek, E-bookok
Ismertető
Tartalom
Vélemények
A szerzőről

Kecskés László

A polgári jog fejlődése a kontinentális Európa nagy jogrendszereiben (HVG-ORAC)

Megjelenés2013-09-14
Méret: B/5
Terjedelem545
Kötéskeménytáblás
ISBN978-963-2582-08-5
Jelenleg rendelhető.

Ár: 8 500 Ft

Internetes ár: 8 500 Ft

Megrendelés

 
Nyomtatott formában
8 500 Ft

db

Szerző(k): Kecskés László

 

A jogharmonizáció és a jogegységesítés jelszavaitól és programjaitól hangos Európa már jóideje. A témával foglalkozó szakmai írásokat helyenként szürke monotónia jellemzi, ezért üde színfoltokat jelentenek azok a publikációk, melyek történeti és nemzeti jogi metszeteket is mutatnak.

A közösségi jog jogharmonizációs módszerű fejlesztésének eszközei évtizedekig az irányelvek voltak, azonban a közösségi magánjog mára már kinőtte őket, mivel újfajta jogi széttöredezettséghez vezettek, holott feladatuk éppen ennek kiküszöbölése lett volna. Fokozott igény mutatkozik tehát arra, hogy a közösségi magánjog eddigi fentről lefelé történő megközelítését (top down approach) a lentről felfelé való megközelítés (bottom up approach) váltsa fel. Ez az új szemlélet a korábbinál nagyobb érdeklődést mutat a nemzeti jogrendszerek iránt és a jogösszehasonlítás számára is új helyzetet kínál.

Jelen monográfia a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara Polgári Jogi Tanszékén immáron lassan két évtizede folyó összehasonlító polgári jogi kutatások eredményeit összegzi és a magyar jogrendszer fejlesztéséhez, valamint a nemzetköziesedő polgári jog egyetemi oktatásához kíván adalékokat, sémákat adni. A külföldi jogrendszereket és jogi kultúrákat bemutató mű a római jog, a bizánci jog és a kánjog európai jogfejlődésre gyakorolt hatásának felvázolása mellett, különösen a francia, az olasz, a holland, a belga, a luxemburgi, a német, az osztrák, a svájci, a görög, a dán jogfejlődésről, valamint az európai magánjog egységesítésének folyamatáról ad részletes leírásokat, elemzéseket.


Nincs még vélemény!Jelentkezzen be az oldalra, és írja meg véleményét!


Kecskés László

Prof. Dr. Kecskés László az MTA doktora, a PTE ÁJK dékánja, a PTE Polgári Jogi Tanszékének professzora. Elnöke a Jogi Szakvizsga Bizottság egyik polgári jogi bizottságának. Amerikai, svéd, osztrák kiadóknál szerző, társszerző; több magyar monográfia írója. Hazai és nemzetközi társaságok tagja; az EU „Jean Monnet professzora”; nemzetközi választott bíró. Az Európai Jog című folyóirat és az Európai Bírósági Ítéletek című periodika főszerkesztője.
A szerző tudományos munkásságát lásd bővebben itt

Keresés
ÚJDONSÁGOK
Dialóg Life


Könyvesboltjaink

Dialóg Eötvös és

HVG-ORAC Könyvesbolt

1053 Budapest, Károlyi u. 17.
Telefon: 06-1-269-95-33
E-mail: vasarlas@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 10.00–18.00-ig

 

Dialóg Kaptár Könyvesbolt

7622 Pécs, Universitas u. 2/a
(a Tudásközpont mélyföldszintjén)
Telefon: 06-72-501-630
E-mail: kaptar@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 9.00–12.00-ig és 12.30–17.30-ig

Hírlevél

Online
ügyfélszolgálat