Könyvek, E-bookok
Ismertető
Tartalom
Vélemények
A szerzőről

A magyar munkajog I-III. Kapcsos kommentár a gyakorlat számára (HVG-ORAC)

Megjelenés0000-00-00
Méret: A/5
Terjedelem0
Kötés
ISBN9789638213310
Jelenleg nem rendelhető.

Ár: 39 000 Ft

Internetes ár: 39 000 Ft

Megrendelés

 
Nyomtatott formában
39 000 Ft

A Kommentár új, 4. kiadása 2012. július 2-án jelent meg. Ebben már az új Munka törvénykönyvének, valamint a közszolgálati tisztviselőkről szóló új törvénynek a kommentárja olvasható. Tájékoztatjuk Önt, hogy az új Munka törvénykönyvével kapcsolatos „A” részben már a 2012. június 18. napján elfogadott módosításokat (a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény hatálybalépésével összefüggő átmeneti rendelkezésekről és törvénymódosításokról szóló 2012. évi LXXXVI. törvény, az ún. Mth. módosító rendelkezéseit) is átvezettük!
A magyar munkajoggal hivatásszerűen foglalkozó szakembereknek (jogászok, HR- és gazdasági vezetők) szól a négykötetes „A Magyar Munkajog” kapcsos kommentár. A könyv szerkesztője és egyik szerzője a Legfelsőbb Bíróság Munkaügyi Kollégiumának korábbi vezetője, egyetemi tanár, társszerzői pedig a Kúria bírái. Céljuk, hogy a hatályos joganyagot és az ahhoz kapcsolódó felsőbírósági gyakorlatot rendszeresen megújítva, mindig az aktuális állapotában tárják az olvasók elé. A kommentár középpontjában tehát az egyes rendelkezésekkel kapcsolatos bírósági döntések, fontosabb álláspontok rendszerbe foglalása és ismertetése áll. Az új, negyedik kiadásban a szerzők elvégzik az ítélkezési gyakorlat válogatását, tehát bemutatják, hogy az új szabályozási közegben a korábbi gyakorlat mely részei maradnak fenn, illetve mely részei nem helytállóak többé. Az olvasó a magyar munkajog hatályos jogszabályainak teljes rendszerét figyelemmel követheti, mindenekelőtt az új, 2012. évi Munka törvénykönyvét (Mt.), a közszolgálati tisztviselőkről szóló új, 2011. évi törvényt (Kttv.), a közalkalmazotti törvényt (Kjt.), valamint e törvényekhez kapcsolódó egyéb munkajogi jogszabályokat (Flt., Mvt., Met. stb.). Emellett a könyvben az Európai Unió munkaügyi kérdésekben felmerülő jogának ismertetése is helyet kap. A kiadó napra készen tartja a kommentárt: a törvényhozás és a bírói gyakorlat változásának függvényében a tartalmát rendszeresen kiegészíti, illetve módosítja.
Szerzők: Hajdu Edit dr., Mészárosné dr. Szabó Zsuzsanna dr., Radnay József dr., Tallián Blanka dr., Tálné dr. Molnár Erika dr.
Szerkesztő: Radnay József dr.

 

Nincs még vélemény!Jelentkezzen be az oldalra, és írja meg véleményét!


Kapcsolódó termékek

Keresés
ÚJDONSÁGOK
Dialóg Life


Könyvesboltjaink

Dialóg Eötvös és

HVG-ORAC Könyvesbolt

1053 Budapest, Károlyi u. 17.
Telefon: 06-1-269-95-33
E-mail: vasarlas@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 10.00–18.00-ig

 

Dialóg Kaptár Könyvesbolt

7622 Pécs, Universitas u. 2/a
(a Tudásközpont mélyföldszintjén)
Telefon: 06-72-501-630
E-mail: kaptar@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 9.00–12.00-ig és 12.30–17.30-ig

Hírlevél

Online
ügyfélszolgálat