Könyvek, E-bookok
Ismertető
Tartalom
Vélemények
A szerzőről

Budaházi Árpád

Poligráf - Műszeres vallomásellenőrzés a bűnügyekben (NKE)

Megjelenés2014-01-05
Méret: 169 x 240
Terjedelem296
KötésKartonált
ISBN978-615-5305-46-7
Jelenleg rendelhető.

Ár: 3 500 Ft

Internetes ár: 3 500 Ft

Megrendelés

 
Nyomtatott formában
3 500 Ft

db

A műszeres vallomásellenőrzési módszerek közül hazánkban a poligráfos vizsgálat a legelterjedtebb. A monográfia bűnügyeken keresztül bemutatja a szaktanácsadók munkáját, ismerteti más országok gyakorlatát, felvázolja a technikai fejlődés eddigi eredményeit és lehetőségeit is. A műszeres vallomásellenőrzési módszerek közül hazánkban a poligráfos vizsgálat a legelterjedtebb. Sokan a csodaszert látják benne, amely lerántja a leplet a hazugságról, mások viszont aggályosnak tartják az igénybevételét: attól tartanak, hogy többet árt, mint használ, mert tévútra viheti a nyomozást. A közvélekedés szerint ráadásul a poligráfos vizsgálat kis gyakorlással könnyen manipulálható.
     Mi hát az igazság a hazugságvizsgálattal kapcsolatban? Hogyan segítheti a nyomozó hatóság és a bíróság munkáját? Mik a veszélyei? A szerző nemcsak ezekre a kérdésekre keresi és adja meg a választ, de bűnügyeken keresztül bemutatja a szaktanácsadók munkáját, ismerteti más országok gyakorlatát, felvázolja a technikai fejlődés eddigi eredményeit és lehetőségeit is.
    A monográfia ismerteti és elemzi a poligráfos vizsgálat hatályos szabályozását, feltárja a műszer alkalmazására vonatkozó büntető eljárásjogi és kriminalisztikai ismereteket, tárgyalja a felmerülő jogi problémákat, és javaslatokat fogalmaz meg azok megoldására. Az olvasmányos stílusban megírt, gazdag hazai és külföldi szakirodalmat feldolgozó monográfia hasznos lehet a jogelmélet, a jogalkotás, a jogalkalmazás, a jogi és rendészeti felsőoktatás számára, továbbá bátran ajánlható az érdeklődő olvasóközönségnek is.
   

 

Nincs még vélemény!Jelentkezzen be az oldalra, és írja meg véleményét!


Budaházi Árpád

 

Kapcsolódó termékek

Emberkereskedelem (HVG-ORAC)

Szerző:

Internetes ár 4 500 Ft

db

Részletek
Keresés
ÚJDONSÁGOK
Dialóg Life


Könyvesboltjaink

Dialóg Eötvös és

HVG-ORAC Könyvesbolt

1053 Budapest, Károlyi u. 17.
Telefon: 06-1-269-95-33
E-mail: vasarlas@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 10.00–18.00-ig

 

Dialóg Kaptár Könyvesbolt

7622 Pécs, Universitas u. 2/a
(a Tudásközpont mélyföldszintjén)
Telefon: 06-72-501-630
E-mail: kaptar@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 9.00–12.00-ig és 12.30–17.30-ig

Hírlevél

Online
ügyfélszolgálat