Könyvek, E-bookok
Ismertető
Tartalom
Vélemények
A szerzőről

Európai kormányformák rendszertana (HVG-ORAC)

Megjelenés2008-00-00
Méret: B/5
Terjedelem678
Kötéskartonált
ISBN978-963-2580-04-3
Jelenleg rendelhető.

Ár: 6 200 Ft

Internetes ár: 6 200 Ft

Megrendelés

 
Nyomtatott formában
6 200 Ft

db

Szerző(k): Chronowski Nóra; Drinóczi Tímea; Horváth Dóra; Kocsis Miklós; Kovács Mónika; Petrétei József; Takács Tamara; Tilk Péter; Tóth Balázs; Veress Emőd; Zeller Judit
Szerkesztő(k): Chronowski Nóra, Drinóczi Tímea

Az európai kormányformák rendszertana című könyv célja az európai demokráciák alkotmányos berendezkedésének államszervezeti, összehasonlító szempontú vizsgálata. A tudományos igényű, ám gyakorlati szakemberek számára is hasznosítható elemzés kiterjed az Európai Unió tagállamaira, a tagjelölt államokra, és néhány Unión kívüli országra is.

Az elméleti megalapozást jelentő, a kormányzás és a kormányzati rendszerek dogmatikai kérdéseit tárgyaló bevezető részt követően a kötet kitér az Unió kormányzati rendszerére, majd minden egyes állam esetében sor kerül a kormányzást meghatározó alkotmányi alapelvek (államforma, szuverenitás, demokrácia, jogállamiság elveinek érvényesülése, államszerkezet, kormányforma), az államszervezet vázlata, majd a kormányzati rendszer és az alkotmányvédelem fő kérdéseinek tisztázására.

A könyv hasznos ismereteket tartalmaz bármely közjoggal, politikával és diplomáciai kapcsolatokkal foglalkozó szakember számára. Ugyanakkor a kötetet – annak közérthetősége és áttekinthetősége miatt – ajánljuk nemcsak az egyetemi jogi, politológus és történész képzés résztvevőinek, hanem az olyan laikusoknak is, akik szeretnének közelebbről megismerkedni az európai államok működésével.


Nincs még vélemény!Jelentkezzen be az oldalra, és írja meg véleményét!


Keresés
ÚJDONSÁGOK
Dialóg Life


Könyvesboltjaink

Dialóg Eötvös és

HVG-ORAC Könyvesbolt

1053 Budapest, Károlyi u. 17.
Telefon: 06-1-269-95-33
E-mail: nemeth.istvan@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 10.00–18.00-ig

 

Dialóg Kaptár Könyvesbolt

7622 Pécs, Universitas u. 2/a
(a Tudásközpont mélyföldszintjén)
Telefon: 06-72-501-630
E-mail: kaptar@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 9.00–12.00-ig és 12.30–17.30-ig

Hírlevél

Online
ügyfélszolgálat