Ismertető
Tartalom
Vélemények
A szerzőről

Az EU versenyjogának szemléltető összefoglalása (HVG-ORAC)

Megjelenés2011-00-00
Méret: A/4
Terjedelem145
Kötéskartonált
ISBN9789632581255
Jelenleg rendelhető.

Ár: 6 000 Ft

Internetes ár: 6 000 Ft

Megrendelés

 
Nyomtatott formában
6 000 Ft

db

 Szerzők: Christa Tobler, Jacques Beglinger, Wessel Geursen

 

E „kézikönyv” mögött azon elgondolás húzódik meg, hogy a vállalati jogtanácsosokat, megfelelőségi szakértőket, tanácsadókat, ügyvédeket, az uniós vagy a nemzeti közigazgatások hivatalnokait valamint a tanulókat segítse egy, az EU versenyjog „magját” átfogóan bemutató, 75 elemből álló ábragyűjtemény, amelyhez rövid kísérőszöveg is társul. Ezen elképzelés a szerzők gyakorló jogászként, valamint egyetemi oktatóként szerzett szakmai tapasztalatai alapján alakult ki.

A jog láthatóvá tétele, amint arra a szerzők kísérletet tesznek e könyvben az ábrák által, némi elképzelést nyújt az olvasónak arról, hogyan néz ki az EU versenyjog építményének tervrajza. A felépítményhez hasonlóan az alapfogalmak is félrevezetően egyszerűnek tűnnek, viszont a kihívást az e fogalmak közötti megfelelő összefüggések feltárása jelenti. Jelen könyv erre tesz kísérletet.

Az ábrákat a szerzők elsősorban oktatási eszköznek szánják, a gyakorló szakembereknek éppúgy, mint a versenyjog elsajátítására vagy a meglévő tudásuk felfrissítésére törekvő diákok számára. A legtöbben ugyanis valóban könnyebben értenek és jegyeznek meg összetett vagy elvont anyagot, ha rendelkezésükre áll valamilyen vizuális segítség. Másodsorban, az ábrák prezentációs eszköznek készültek. Amennyiben az a feladatunk, hogy egy EU-jogi kérdést magyarázzunk el egy ügyfélnek, prezentációt tartsunk egy vállalat igazgatótanácsának vagy EU-jogot tanítsunk az egyetemen, a vizuális eszközök igen hasznosak lehetnek.

A könyvet egy (angol nyelvű) weboldal egészíti ki, ami számos feladat mellett átfogó jelleggel összegyűjti a jogi referenciaszövegeket (melyek le is tölthetőek), továbbá tájékoztatja az olvasókat a frissítésekről és helyesbítésekről.

Christa Tobler a Leideni (Hollandia) és a Bázeli (Svájc) Egyetem professzora, EU-jogot oktat. Kutatásai során kiemelt hangsúlyt fektet a jogegyenlőség és a diszkrimináció kérdéseire, mind a gazdasági, mind a szociális jog területén.

Jacques Beglinger Zürichben (Svájc) praktizáló ügyvéd. Jogi tanulmányait Svájcban, Franciaországban és az Egyesült Államokban folytatta. Hátterét az iparjog, valamint a nemzetközi kereskedelmi jogra – beleértve különösen a technológia, az e-business és a média területét – szakosodva megfelelőségi ügyek képezik.

Wessel Geursen egy vezető holland ügyvédi iroda versenyjogi osztályán ügyvédként többéves gyakorlatot szerzett. Emellett graduális és posztgraduális képzés keretén belül versenyjogot oktatott. Jelenleg az amszterdami VU Egyetemen (Hollandia) végez kutatást.

 

 

Nincs még vélemény!Jelentkezzen be az oldalra, és írja meg véleményét!


Keresés
ÚJDONSÁGOK
Dialóg Life


Könyvesboltjaink

Dialóg Eötvös és

HVG-ORAC Könyvesbolt

1053 Budapest, Károlyi u. 17.
Telefon: 06-1-269-95-33
E-mail: nemeth.istvan@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 10.00–18.00-ig

 

Dialóg Kaptár Könyvesbolt

7622 Pécs, Universitas u. 2/a
(a Tudásközpont mélyföldszintjén)
Telefon: 06-72-501-630
E-mail: kaptar@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 9.00–12.00-ig és 12.30–17.30-ig

Hírlevél

Online
ügyfélszolgálat