Ismertető
Tartalom
Vélemények
A szerzőről

A közigazgatási eljárás szabályai I-II. - Kapcsos kommentár a gyakorlat számára (HVG-ORAC)

Megjelenés0000-00-00
Méret: A/5
Terjedelem0
Kötés
ISBN9789638213191
Jelenleg rendelhető.

Ár: 32 000 Ft

Internetes ár: 32 000 Ft

Megrendelés

 
Nyomtatott formában
32 000 Ft

db

Pótlaprendelési igényét a HVG-ORAC Kiadónál jelezheti, erről szükséges további tájékoztatót a kiadótól személyesen kérhet az alábbi elérhetőségen: info@hvgorac.hu

 

 

A közszolgálat szakemberei számára mindennapi kihívást jelent a közigazgatási hatósági eljárásra és szolgáltatásra vonatkozó jogszabályok megismerése, illetve azok szakszerű végrehajtása. Éppen ezért a jogterület szakértői által írt kötet célja - a Ket. (2004. évi CXL. törvény) magyarázatán kívül - a Ket.-hez igazodó eljárási rendelkezések gyakorlatorientált feldolgozása, valamint az aktuális törvénymódosítások és a legújabb joggyakorlat bemutatása. A kötet a Ket. magyarázata mellett a társadalombiztosítási eljárás, a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmával kapcsolatos eljárás, a vámeljárás, valamint az iparjogvédelmi eljárások főbb szabályaira is kitér.

 

2013 júliusában a nagyszámú – elsősorban a kormányhivatalok, valamint a járási hivatalok megalakulására visszavezethető – módosításra tekintettel a változások nem pótlapcsomag, hanem a könnyebb kezelhetőség érdekében egybeszerkesztett teljes kötetek formájában kerültek átvezetésre. Az ezt követően kiadott frissítéseknek köszönhetően a kommentár megőrizte aktualitását, a legutolsó - 2015. május 1. napjával lezárt - pótlapcsomag pedig feldolgozza a jogszabályokban és a joggyakorlatban bekövetkezett legújabb változásokat, így többek között a jegyző hatáskörébe tartozó birtokvédelmi eljárásokról szóló 17/2015. (II. 16.) Korm. rendelet és a fővárosi és megyei kormányhivatalokról, valamint a járási (fővárosi kerületi) hivatalokról szóló 66/2015. (III. 30.) Korm. rendelet hatályba lépését, illetve a fővárosi és megyei kormányhivatalokról szóló 2010. évi CXXVI. törvény módosulását.

 

A jövőben is szükség szerint frissítésre kerülő kommentár tudományos alapossággal, egyúttal gyakorlatorientáltan és a bírói gyakorlatot reprezentáló legújabb eseti döntésekkel gazdagítva nyújt nélkülözhetetlen segítséget a szakemberek és a jogalkalmazók számára.

 

Nincs még vélemény!Jelentkezzen be az oldalra, és írja meg véleményét!


Keresés
ÚJDONSÁGOK
Dialóg Life
  • A munka élvezetének titka - A tevékenység adta siker és életöröm
  • Érted vagyunk - 10 tanács szülőknek
  • Gyermekeink és a hit
  • Kis méregzsákok - Építsük le az agressziót játékokkal!
  • Ne féljünk mások könnyeitől - Hogyan segítsük gyászoló barátainkat és hozzátartozóinkat?


Könyvesboltjaink

Dialóg Eötvös és

HVG-ORAC Könyvesbolt

1053 Budapest, Károlyi u. 17.
Telefon: 06-1-269-95-33
E-mail: nemeth.istvan@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 10.00–18.00-ig

 

Dialóg Kaptár Könyvesbolt

7622 Pécs, Universitas u. 2/a
(a Tudásközpont mélyföldszintjén)
Telefon: 06-72-501-630
E-mail: kaptar@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 9.00–12.00-ig és 12.30–17.30-ig

Hírlevél

Online
ügyfélszolgálat