Hírek és események

Könyvünnep a Vörösmarty téren – 2016. június 9–13.

2016. 06. 03.

Találkozzunk idén is az Ünnepi Könyvhét forgatagában. Június 9-től öt napon át válogathat legjobb könyveinkből, és élvezheti kivételes, ünnepi akcióinkat. A tomboló vizsgaidőszak alatt is érdemes kilátogatni hozzánk, hiszen a Dialóg Campus Kiadó szakkönyvei mellett idén az NKE tankönyvei és szakkönyvei is megtalálhatóak lesznek kínálatunkban, egységesen 30% kedvezménnyel.

Azoknak a boldog egyetemistáknak, akik már sikeresen teljesítették vizsgáikat, könnyed, szórakoztató, mégis elgondolkodtató irodalmat ajánlunk: a Dialóg Life könyvek legújabb köteteit. Köztük az európai gondolkodás alapjait, a munkaalapú társadalomba vetett hitünket ostromló Thomas Hohensee nemrég megjelent, A lustaság dicsérete című munkáját. A szerző – aki egyébként éppen jogászként kezdte pályafutását – a nyugodt, tevékeny, de felesleges munkától és fegyelemtől mentes élet, mint gazdasági realitás mellett érvel. Tökéletes nyári olvasmány, ami egy életre megváltoztathatja mindennapjainkat és életminőségünket – feltéve, ha elég sokunkat átállít a pozitív lustaság pártjára Hohensee.

 

Szülőknek, nevelőknek, animátoroknak ajánljuk legújabb játékgyűjteményeinket. Három könyv - három speciális problémára.

Amikor tombolnak csemetéink, és a szép szó édeskevés...
Kis méregzsákok
A cím magáért beszél, biztosan nem kell bemutatni a jelenséget senkinek: tomboló, verekedő óvodáskorúak. A könyv szerencsére nem is az elméleti kérdésekre helyezi a hangsúlyt. Megmutatja, hogy miként lehet az agressziót, dühöt fegyelmezés helyett, élvezetes játékokkal levezetni. Legyünk cinkosok a tombolásban, mégse sérüljön meg senki, és a végén nevessünk egy nagyot – az agresszió levezetésének alapreceptje. Az Önre bízott gyerekeknek le fog esni az álla a meglepetéstől, hogy mi mindent szabad!

Amikor éppen nincs kéznél a sípoló, felfújható, önjáró játékszerünk...
Gombolyagok, gombok és skatulyák
Játékok szinte a semmiből. Nincs szükség drága játékszerekre és eszközökre, hogy akár egy csoportnyi óvodást lefoglaljunk. Elég kihúzni a kincses fiókot vagy bekukkantani a kamra polcra, és elővenni a gombokat, gemkapcsokat és anyagdarabokat, és máris indulhat a játék.

 

Amikor azt szeretnénk, ha a játék különösen hatékony fejlesztés is lenne...
Érzékelésfejlesztő foglalkozások
Az érzékelés fejlesztéséről önmagában nem sok szó esik általában, holott a világból érkező ingerek minél szélesebb spektrumon történő befogadása a tanulás alapfeltétele. Tanulni kell a színeket, a tapintásos érzeteket, az egyensúlyt, a szaglást és a hallást, és mindezek kombinációit, hogy a maga teljességében táruljon fel a környezet a gyermek előtt, növelne ezzel nem utolsó sorban a magabiztosságot, bizalmat és a veszélyérzetet.
 

Hozzászólások
Keresés
ÚJDONSÁGOK
Dialóg Life
  • Hálóban - Hogyan óvjuk meg gyermekeinket az internet veszélyeitől
  • Olyan undokok vagytok! – Ahogy a szülők, óvónők a gyermeki konfliktusokat megoldhatják
  • Gyermekeink és a hit
  • Szüleink elengedése - Egy élet felszámolása
  • A lustaság dicsérete - Amikor a fegyelem és buzgóság csak ártanak


Könyvesboltjaink

Dialóg Eötvös és

HVG-ORAC Könyvesbolt

1053 Budapest, Károlyi u. 17.
Telefon: 06-1-269-95-33
E-mail: vasarlas@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 10.00–18.00-ig

 

Dialóg Kaptár Könyvesbolt

7622 Pécs, Universitas u. 2/a
(a Tudásközpont mélyföldszintjén)
Telefon: 06-72-501-630
E-mail: kaptar@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 9.00–12.00-ig és 12.30–17.30-ig

Hírlevél

Online
ügyfélszolgálat