Hírek és események

Könyvajánló februárra

2016. 02. 10.

Nincs is annál felemelőbb érzés, mint a vizsgaidőszak lezárulása után, immár önként és kedvtelésből kézbe venni a minket személyesen és szakmailag érdeklő témákat tárgyaló monográfiákat. Néhány könyvet ajánlunk újdonságaink közül, hátha kedvet kapnak olvasóink a felszabadult önképzéshez.

Megjelent Bartha Ildikó, a DE ÁJK adjunktusának legújabb kötete, a Nemzetközi szerződések mozgásban, amely az unió külkapcsolati jogával foglalkozik. Bemutatja és elemzi az Unió globális színtéren megnyilvánuló tevékenységének alkotmányos alapjait és kihívásait, a külkapcsolatok nemzetközi jogi kontextusát, végül néhány konkrét uniós szakpolitikát „tesztel” a kapcsolódó koncepcionális kérdések alapján.

Szintén februárban jelent meg Pókecz Kovács Attila – a PTE ÁJK Római Jogi Tanszék adjunktusa – A principátus közjoga című praktikusan zsebre tehető és a széles közönség érdeklődésére számot tartó munkája.


Pókecz Kovács Attila a polgárháborúkkal terhelt köztársaság időszaka utáni, Kr. e. 27-től megkezdődött hosszabb periódus, a római béke (pax Romana) korával foglalkozik, amikor Augustus a senatusszal való kompromisszum eredményeként megalapította az új államrendet, a principatust, amelynek első embere (princeps) is lett. Ezzel a Róma államfejlődését tanulmányozó köztörténeti sorozat második kötete látott napvilágot. Az első rész szintén kiadónknál jelent meg: A királyság és a köztársaság közjogi intézményei Rómában.

Jó hír a szakvizsgára készülőknek, hogy február 10-én ismételten megjelent a régóta várt az Európai Unió joga jogi szakvizsga segédkönyv változatlan kiadásban.

Ha naprakész információt szeretne újdonságainkról, kövessen minket a Facebookon.

   

Hozzászólások
Keresés
ÚJDONSÁGOK
Dialóg Life


Könyvesboltjaink

Dialóg Eötvös és

HVG-ORAC Könyvesbolt

1053 Budapest, Károlyi u. 17.
Telefon: 06-1-269-95-33
E-mail: nemeth.istvan@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 10.00–18.00-ig

 

Dialóg Kaptár Könyvesbolt

7622 Pécs, Universitas u. 2/a
(a Tudásközpont mélyföldszintjén)
Telefon: 06-72-501-630
E-mail: kaptar@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 9.00–12.00-ig és 12.30–17.30-ig

Hírlevél

Online
ügyfélszolgálat