Ismertető
Tartalom
Vélemények
A szerzőről

Hammer, Eckart

A férfiak másképp öregszenek

Megjelenés2013-03-06
Méret: 134 x 210 mm
Terjedelem208
Kötésfüles, kartonált
ISBN978-963-9950-69-6
Jelenleg rendelhető.

Ár: 2 980 Ft

Internetes ár: 2 384 Ft

Megrendelés

 
Nyomtatott formában
2 384 Ft

db

Használati utasítás az ötven felettiekhez


Ez a könyv azokkal a kihívásokkal foglalkozik, amelyek az ötvenedik életéven túl jelennek meg. Ennyi idősen a férfiak korábban a halálra gondoltak, hiszen - ahogy Eric Schützendorf öregkorkutató mérlegeli - alapjában véve már az egész életet maguk mögött tudják.

Ám előttünk - nagyszüleinkkel ellentétben - egy egész élet áll még. Az ötvenesek ma egy élet végén és mégis annak közepén találják magukat. Igen, a mai öregkor színes és hihetetlenül sokoldalú; heterogénebb, mint bármelyik életszakasz.

"Férfinak lenni a lehető legkockázatosabb életforma, ami teljesítményből, keménységből és önmagával szembeni távolságtartásból áll."

(Heidrun Bründel és Klaus Hurrelmann)


Az idősebb férfiak életéről kevés tudományos ismeret áll rendelkezésünkre. Inkább kérdések, amelyek meglepően nagy érdeklődésre találnak, amikor ötvenen túli férfiakkal és nőkkel kezdünk beszélgetni. Hogyan lehet ésszerűen kialakítani egy hivatáson túli hosszú életszakaszt? Miért éljük meg annyira aszimmetrikusan időskorban a házasságot? Hol találja meg a helyét a férfi az idős női társadalomban? Hogyan küzdik le a férfiak a testi bajokat és a betegeskedést? Miért olyan hihetetlenül magas az idős férfiak öngyilkossági aránya? A nőkkel összehasonlítva miért halnak annyira korán a férfiak, és miért fogadjuk el ezt egy vállrándítással úgy, mint egy "természeti törvényszerűséget"?

A könyv ezekre - és még sok más kérdésre - próbál meg választ találni. Kifejezetten az ötven fölötti férfiaknak ad tájékoztatást, és életük viteléhez javaslatokat - illetve mindazoknak, feleségnek, élettársnak, gyerekeiknek, akik velük egy háztartásban vagy közeli rokonságban élnek.

 

Nincs még vélemény!Jelentkezzen be az oldalra, és írja meg véleményét!


Hammer, Eckart

Prof. dr. Eckart Hammer 1954-ben született, szociálpedagógus és társadalomtudós, a Ludwigsburgi Evangélikus Főiskolán gerontológiát tanít. Évek óta intenzíven foglalkozik az öregedés témájával, valamint a férfiakat érintő kérdésekkel. Házas, három gyermeke van, Reutlingenben él.

Kapcsolódó termékek

Homeopatika (Partvonal Könyvkiadó)

Szerző:

Internetes ár 2 999 Ft

db

Részletek

Kele, a léleklátó (magánkiadás)

Szerző:

Internetes ár 0 Ft

db

Részletek

Az ember és kicsinye (Az ember és kicsinye)

Szerző:

Internetes ár 3 699 Ft

db

Részletek
Keresés
ÚJDONSÁGOK
Dialóg Life


Könyvesboltjaink

Dialóg Eötvös és

HVG-ORAC Könyvesbolt

1053 Budapest, Károlyi u. 17.
Telefon: 06-1-269-95-33
E-mail: nemeth.istvan@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 10.00–18.00-ig

 

Dialóg Kaptár Könyvesbolt

7622 Pécs, Universitas u. 2/a
(a Tudásközpont mélyföldszintjén)
Telefon: 06-72-501-630
E-mail: kaptar@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 9.00–12.00-ig és 12.30–17.30-ig

Hírlevél

Online
ügyfélszolgálat