hu
 • en
 • 0

  Bírói jogvédelem az Európai Unióban (CompLex Kiadó)

  – Regisztráljon, hogy elsőként értékelhesse a terméket!
  A könyv részletesen ismerteti az Európai Bíróság és az Elsőfokú Bíróság előtt kezdeményezhető mulasztási és megsemmisítési eljárásokat, részletesen tárgyalja azokat az eseteket, amikor a tagállami bíróság előtt kerül sor a közösségi jogra való hivatkozásra, hangsúlyt fektetve az előzetes döntéshozatali eljárás szabályaira.
  Szerző: Gombos Katalin
  Termék adatok
  Szerző:
  ISBN:
  9789632249773
  Méret:
  B/5
  Oldalszám:
  234
  Megjelenés éve:
  2009

  Megrendelés

  Nyomtatott
  5.040Ft
  Az Európai Közösségek megalakulásával egy új dimenziójú államok közötti együttműködés jött létre, amelyen belül az állampolgárok és egyéb jogalanyok közvetlenül is hivatkozhatnak a közösségi normákra nemzeti bíróságaik előtt. Ez szükségszerűen magával vonta a nemzeti bíróságok előtti jogvédelem korábbi módozatainak lényeges továbbfejlesztését. E munka áttekinti az Európai Unió jogforrási rendjét, a Közösség és a tagállamok közötti hatáskörmegosztás kérdéseit, annak alkotmányos alapjait, a közösségi jog és a nemzeti jogok egymáshoz való viszonyának főbb elveit, a közösségi jog, mint önálló jogrendszer sajátosságait, és azokat a doktrínákat, amiket az Európai Bíróság elsősorban a jogvédelem megvalósítása érdekében fogalmazott meg.
  A könyv részletesen ismerteti az Európai Bíróság és az Elsőfokú Bíróság előtt kezdeményezhető mulasztási és megsemmisítési eljárásokat, részletesen tárgyalja azokat az eseteket, amikor a tagállami bíróság előtt kerül sor a közösségi jogra való hivatkozásra, hangsúlyt fektetve az előzetes döntéshozatali eljárás szabályaira. A kötet elemzi az egységes eljárásjogi szabályok kialakítása irányába tett erőfeszítéseket, azaz a polgári és kereskedelmi ügyekben folytatott igazságügyi együttműködés legújabb fejleményeit is.
  Szerző: Gombos Katalin

  NKE Könyvesbolt (Oktatási Épület)
  1083 Budapest, Üllői út 82.

  Dialóg Eötvös és HVG-ORAC Könyvesbolt
  1053 Budapest, Károlyi u. 17.

  Dialóg Kaptár Könyvesbolt
  7622 Pécs, Universitas u. 2/a

  Kosár tartalma

  ingyenes kiszállítás
  Pénztárhoz