Ismertető
Tartalom
Vélemények
A szerzőről

Morris, Desmond

A csupasz nő. Tanulmány a női testről

Megjelenés2007-11-30
Méret: 20x26 cm
Terjedelem296
Kötéskeménytáblás
ISBN9789637296345
Jelenleg rendelhető.

Ár: 5 980 Ft

Internetes ár: 4 784 Ft

Megrendelés

 
Nyomtatott formában
4 784 Ft

db

A világ talán leghíresebb etológusa a női testet e könyvében a feje búbjától a lábfejéig veszi nagyító alá. Mindezt az evolúciós fejlődés, a történelmi idők változásainak bemutatásával, figyelembevételével írja meg.

A csupasz majom világhírű szerzője megírta új könyvében mindazt, amit a csupasz "majomnőről" tud. Aki ismeri Desmond Morris korábbi könyveit, az megerősíthet bennünket: a tudós sokat és sok különöset tud a női testről. A világ talán leghíresebb etológusa a női testet e könyvében a feje búbjától a lábfejéig veszi nagyító alá. Mindezt az evolúciós fejlődés, a történelmi idők változásainak bemutatásával, figyelembevételével írja meg.

A csupasz nő tudományos ismeretanyagban, érdekes történetekben és gondolatébresztő megállapításokban bővelkedve az etológus szemszögéből közelíti meg a nőt, hasznosítva a zoológus szerzőnek az emberállat megfigyelésében szerzett páratlan tapasztalatát is.
A könyvet - a szerző külön engedélyével - Eifert János magyar fotóművész felvételei teszik még izgalmasabbá.

Nagyszerű olvasmány mindenki számára, de különösen ajánljuk azoknak, akiket a pszichológia és az etológia közelebbről is érdekel.

"Aki fellapozza  majd, először végignézi Eifert fotóit, aztán, beleolvas az őt érdeklő részekbe, majd az elejére lapoz és elmélyedt, hosszú olvasásba kezd, akár egyéb feladatai kárára is. Erre bizonyíték háromfős, megfigyelt humán tesztcsoportunk, akik azonos körülmények között ezt a viselkedést produkálták, a könyv első kézbevételekor." (borsa.hu)

"Desmond Morris angol evolúciókutató „A csupasz nő” című könyvében provokáló tételt állít fel: A nők bolygónk legmodernebb és szexuális szempontból legfejlettebb élőlényei. Michael Kneissler, a német P.M. magazin szerzője Oxfordban beszélgetett a híres sikerszerzővel a női csodáról." (Kapos Extra, cikk folytatása)

Eifert varázslata


"Testrészeink jelentős hányadának – biológiai funkcióján túl – fontos szerepe van a társadalmi érintkezésben, a kommunikációban, és akár tudatosan, akár ösztönösen, jelzéssel szolgálnak a többi ember számára. Morris könyvében ezekről a kultúránként gyakran igen eltérő metakommunikációs jelzésekről is olvashatunk."
(
tiaramagzin.hu)

"Desmond Morris etológusként abból indul ki, hogy férfi és nő évmilliókon keresztül élt egymás mellett, egymást kiegészítve és egymásra utalva anélkül, hogy az egyik nem uralta volna a másikat. Ez az egyensúly azonban a népesség növekedésével felbomlott, a nők pedig elveszítették ősi, történelem előtti státusukat."
(
Élet és Irodalom)

Nincs még vélemény!Jelentkezzen be az oldalra, és írja meg véleményét!


Morris, Desmond

Desmond Morris angol biológus, zoológus; egyike a világ legismertebb magatartás- és evolúcióelmélet-kutatóinak. Világsikerű könyvek szerzője (A csupasz majom, Testközelben, Az emberállat stb.), számos provokáló teória megalkotója. Legújabb könyve A csupasz nő.

Kapcsolódó termékek

A csupasz nő. Tanulmány a női testről

Szerző: Morris, Desmond

Internetes ár 4 784 Ft

db

Részletek

Egy Teleki gróf Afrikában (Helikon)

Szerző:

Internetes ár 3 490 Ft

db

Részletek

Az emberi természet (Vince Kiadó)

Szerző:

Internetes ár 2 495 Ft

db

Részletek
Keresés
ÚJDONSÁGOK
Dialóg Life
  • Anyanyelvi észtekergető - Kreatív nyelvi feladatsorok 6-7. és 8-10. osztályosok számára
  • A léleknek idő kell
  • Gyermekeink és a hit
  • Szüleink elengedése - Egy élet felszámolása
  • Szabaduljunk meg lelki terheinktől - Éljünk könnyebben!


Könyvesboltjaink

Dialóg Eötvös és

HVG-ORAC Könyvesbolt

1053 Budapest, Károlyi u. 17.
Telefon: 06-1-269-95-33
E-mail: nemeth.istvan@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 10.00–18.00-ig

 

Dialóg Kaptár Könyvesbolt

7622 Pécs, Universitas u. 2/a
(a Tudásközpont mélyföldszintjén)
Telefon: 06-72-501-630
E-mail: kaptar@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 9.00–12.00-ig és 12.30–17.30-ig

Hírlevél

Online
ügyfélszolgálat