hu
 • en
 • 0

  Kötelmek, szerződések joga az új Ptk.-ban (HVG-ORAC)

  – Regisztráljon, hogy elsőként értékelhesse a terméket!

  Szerző(k): Verebics János

   

  Az új Polgári Törvénykönyv és a hozzá kapcsolódó jogszabályok hatálybalépése a szerződési jog szempontjából is jelentős változásokat hozott. Az új szabályok alkalmazására úgy a jogi szakmának, mint a jogi oktatásnak fel kellett készülnie. Ezt kívánja segíteni az az egyetemi jegyzet, amit az Olvasó most a kezében tart.

  A Ptk. VI. Könyvének beosztását követve a munka három fő részre tagozódik: a kötelmek közös szabályainak bemutatását a szerződések közös szabályainak áttekintése követi, majd az egyes szerződések tárgyalása következik. A legfontosabb – főként koncepcionális – változások kiemelése mellett alapvetően az új szabályozás tárgyalására, szükség szerinti értelmezésére szorítkozunk.

  A Ptk. szabályait A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény hatálybalépésével összefüggő átmeneti és felhatalmazó rendelkezésekről szóló 2013. évi CLXXVII. törvénnyel (Ptké.), az Egyes törvényeknek az új Polgári Törvénykönyv hatálybalépésével összefüggő módosításáról szóló 2013. évi CCLII. törvénnyel (Ptk. Mód.) és az egyes rendelkezésekhez kapcsolódó más, kiegészítő szabályokkal – például A bizalmi vagyonkezelőkről és tevékenységük szabályairól szóló 2014. évi XV. törvény – együtt, a 2014. március 15-én hatályos állapot szerint tárgyaljuk.

  Termék adatok
  ISBN:
  978-963-2582-23-8
  Méret:
  A/5
  Oldalszám:
  176
  Megjelenés éve:
  2014
  Kötés:
  kartonált

  Megrendelés

  Nyomtatott
  3.600Ft
  3.600Ft

  NKE Könyvesbolt (Oktatási Épület)
  1083 Budapest, Üllői út 82.

  Dialóg Eötvös és HVG-ORAC Könyvesbolt
  1053 Budapest, Károlyi u. 17.

  Dialóg Kaptár Könyvesbolt
  7622 Pécs, Universitas u. 2/a

  Kosár tartalma

  ingyenes kiszállítás
  Pénztárhoz