hu
 • en
 • 0

  Lehetetlen szerződések - Jog-összehasonlító metszetek (HVG-ORAC)

  – Regisztráljon, hogy elsőként értékelhesse a terméket!

  Szerző(k): Bán Dániel

   

  A szerződéseket teljesíteni kell – visszhangozzák a civilisztika évezredes falai. Előfordulhat azonban, hogy valamilyen – már a szerződéskötés időpontjában fennálló – oknál fogva a teljesítésre bizonyosan nem kerülhet sor vagy a szerződéssel elérni kívánt (gazdasági) cél megvalósítása egyébként lehetetlen.

  Miképpen viszonyuljon a jog a már eleve teljesíthetetlen szerződésekhez, s mit kezdjen azzal, aki lehetetlent ígér? Számon kérhető a betarthatatlan ígéret? És egyáltalán: alkalmas lehet a jog arra, hogy kikényszerítse a lehetetlent?

  A jelen kötet célja az, hogy minél szélesebb körben feltárja a lehetetlen szerződésekhez kapcsolódó érvénytelenségi és kártérítési problémákat, s hogy a fenti kérdésekre az elmélet és a gyakorlat számára is hasznosítható válaszokat találjon.

  A szerző ügyvéd és a BCE Gazdasági Jogi Tanszékének egyetemi adjunktusa. Főbb kutatási területei a szerződési jog, a kártérítési jog és a nemzetközi magánjog, gyakorló jogászként pedig elsősorban a logisztikai tevékenységek jogi hátterével foglalkozik.

  Termék adatok
  Szerző:
  ISBN:
  978-963-2582-66-5
  Méret:
  B/5
  Oldalszám:
  316
  Megjelenés éve:
  2015
  Kötés:
  kartonált

  Megrendelés

  Nyomtatott
  5.000Ft

  NKE Könyvesbolt (Oktatási Épület)
  1083 Budapest, Üllői út 82.

  Dialóg Eötvös és HVG-ORAC Könyvesbolt
  1053 Budapest, Károlyi u. 17.

  Dialóg Kaptár Könyvesbolt
  7622 Pécs, Universitas u. 2/a

  Kosár tartalma

  ingyenes kiszállítás
  Pénztárhoz