hu
 • en
 • 0

  Thália papjai Pécsett (Pro Pannonia Kiadó)

  – Regisztráljon, hogy elsőként értékelhesse a terméket!
  A pécsi színjátszás a XVIII. században és a reformkorban.
  rfi Attila másfél évtizedes kutatásainak összegzése korhű rajza azoknak a folyamatoknak, amelyek az egyház, a vármegye, a szabad királyi város, a nemesek és a polgárok hol egymással hadakozó, hol együttműködő magatartásának eredményeként elvezettek a világi és a magyar nemzeti színjátszás térnyeréséhez a mecsekalji városban.
  Termék adatok
  Szerző:
  ISBN:
  963907926X
  Méret:
  AN/20
  Oldalszám:
  158
  Megjelenés éve:
  1999
  Kötés:
  keménytáblás

  Megrendelés

  Nyomtatott
  1.500Ft
  A pécsi színjátszás a XVIII. században és a reformkorban.
  Ez a nagy színháztörténeti tabló a XVIII-XIX. századba kalauzolja el olvasóit, bemutatva Pécs színművészete kialakulásának sikerekkel és buktatókkal, vitákkal és botrányokkal teli útját. Megismerhetjük az egyházi színjátszás sokévszázados örökségét, a világi színművészet kezdeteit, a német és a magyar (vándor)társulatok hosszú évtizedeken át tartó versengését, az első színházalapítási törekvéseket, majd a mecsekali város első kőszínházának megszületését a múlt század közepén. Hazai színháztörténetünk számos ismert és kevésbé ismert kiválóságával találkozhatunk a metszetekkel, rajzokkal, korabeli ábrázolásokkal gazdagon illusztrált könyvben, olyanokkal, mint Déryné Széppataki Róza, Egressy Gábor, Lendvay Márton, Kisfaludy Károly és Sándor, Szigligeti Ede vagy Váradi Antal.
  Márfi Attila másfél évtizedes kutatásainak összegzése korhű rajza azoknak a folyamatoknak, amelyek az egyház, a vármegye, a szabad királyi város, a nemesek és a polgárok hol egymással hadakozó, hol együttműködő magatartásának eredményeként elvezettek a világi és a magyar nemzeti színjátszás térnyeréséhez a mecsekalji városban.

  NKE Könyvesbolt (Oktatási Épület)
  1083 Budapest, Üllői út 82.

  Dialóg Eötvös és HVG-ORAC Könyvesbolt
  1053 Budapest, Károlyi u. 17.

  Dialóg Kaptár Könyvesbolt
  7622 Pécs, Universitas u. 2/a

  Kosár tartalma

  ingyenes kiszállítás
  Pénztárhoz