Sajtó/média számára

Diák-Szó-Kincs-Tár - Sajtóanyag

2012. 04. 26.

Könyvajánló: DIÁK SZÓ-KINCS-TÁR Ha a helyesírással egy kis gond van

Könyvajánló 

DIÁK SZÓ-KINCS-TÁR

Ha a helyesírással egy kis gond van 

Így írhatok hibátlanul! – szólítja meg a könyv borítóján olvasható szöveg a kisiskolásokat. Egyedi ez a szép kiállítású, keménytáblás könyv azért, mert nem egyszerűen csak egy helyesírási szótár, hanem több feladat megoldására is kiválóan alkalmas. Olvasókönyv, mert a 18 érdekes kis történet fontos az olvasás gyakorlásához, és továbbgondolásukkal megmozgatható a gyerekek fantáziája is. Helyesírási segédkönyv, mert a történetekben tudatosan olyan szavak szerepelnek, melyek helyesírása nehézséget okozhat minden iskolásnak. A kis olvasmányok alkalmasak arra is, hogy a szülő, nagyszülő vagy az idősebb testvér tollba mondja, diktálja azokat. Majd a könyv szövege alapján azonnal össze is tudjuk hasonlítani, ellenőrizni a helyesírást. Gyakorolni tudjuk a könyv segítségével a fogalmazási készséget is. Az egyes történetekhez szószedet is tartozik. Segítségével a gyereknek egyszerűen kiválaszthatunk a témához tartozó fontosabb szavakat, és ezek felhasználását kérve írathatunk fogalmazásokat, valójában új kis történeteket. Mindebben segítenek a képek is, amelyek a történeteket elevenítik meg.

A Diák-Szó-Kincs-Tár második része igazi és különleges helyesírási szótár. Itt a megszokottnál részletesebb betűrendi felosztással éltek a szerkesztők, megkönnyítve ezzel a keresett szavak gyorsabb megtalálását. Nem csak a szokásos ABC alapján lehet a szavakat kikeresni, hanem tovább bontották a szerzők a szótárt minden betűnél. Például az A, a, Á, á betűt így: ab-, áb- (abba, abbahagy stb.) ac-, ác-, (acél, acéllemez stb.), ad-, ád- (ad, adag, adagolószerkezet stb.) és így tovább, minden egyes betűnél. Az otthoni munkában, de az iskolában is a gyors szókeresésnél ez nagy segítség egy alsótagozatos általános iskolás számára.

Ajánljuk ezért jó szívvel a szülők, nagyszülők és pedagógusok figyelmébe ezt a barátságos áron elérhető helyesírási segédkönyvet.  (Dialóg Junior Kiadó, www.dialogcampus.hu)  

 

 

 

Diák SZÓ-KINCS-TÁR

Így irhatok hibátlanul! 

Segédkönyv általános iskolásoknak

Dialóg Junior Kiadó

ISBN 978-963-9950-60-3

www.dialogcampus.hu

Hozzászólások
Keresés
ÚJDONSÁGOK
Dialóg Life


Könyvesboltjaink

Dialóg Eötvös és

HVG-ORAC Könyvesbolt

1053 Budapest, Károlyi u. 17.
Telefon: 06-1-269-95-33
E-mail: nemeth.istvan@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 10.00–18.00-ig

 

Dialóg Kaptár Könyvesbolt

7622 Pécs, Universitas u. 2/a
(a Tudásközpont mélyföldszintjén)
Telefon: 06-72-501-630
E-mail: kaptar@dialogcampus.hu
Nyitvatartás: hétfőtől péntekig: 9.00–12.00-ig és 12.30–17.30-ig

Hírlevél

Online
ügyfélszolgálat