hu
 • en
 • 0

  A kétpólusú világ 1945-1989. Tankönyv és atlasz

  – Regisztráljon, hogy elsőként értékelhesse a terméket!

  A könyv a hidegháború nemzetközi kapcsolatainak, történetét a Kelet-Nyugat, Észak-Dél koordinátarendszerben ábrázolja forrásgyűjtemény, több, mint 250 térkép és ábra, valamint 60 színes tábla segítségével.

  A kötet a hidegháború nagy nemzetközi folyamatairól ad átfogó képet, miközben a szerzõ a hatalompolitikai, katonai, stratégiai, gazdasági folyamatok univerzális, glóbusz-dimenziójú elemzésére törekedett. A szerzõ az 1945-1989 közötti nemzetközi kapcsolatok történetének ábrázolását a Kelet-Nyugat, Észak-Dél koordinátarendszerben helyezte el.

  A könyv a figyelem tengelyébe az országtörténeteken átlépõ kelet-nyugati konfrontációt, a domináns s nem csak európai színtéren zajlott szovjet-amerikai rivalizálást, a levegõben, a víz alatt, a szárazföldön s az ûrben folytatott atomfegyverkezési verseny fõbb mérföldköveit, a bipoláris világ születését, egymás ellen/mellett létezését és szétesését helyezte. A kötetben bõvebb tárgyalást kaptak a geopolitikai, geostratégiai, hadászati, haditengerészeti kérdések, az Európán túlmutató globális összefüggések.
  A könyv három történeti ismereteket közvetítõ forma összekapcsolásával született meg. A monografikus részek a történeti folyamatok és összefüggések elemzését adják, a források mint dokumentumgyûjtemény, valamint a számos fekete-fehér ábra, karikatúra, illetve színes térképtábla, mint történelmi atlasz segíti a hidegháború történetének megértését. A kötetet egyetemi, fõiskolai oktatók és hallgatót, történelemtanárok és felvételizõ diákok is haszonnal forgathatják.

  Termék adatok
  Szerző:
  Fischer Ferenc
  ISBN:
  9789639542853
  Méret:
  A4
  Oldalszám:
  456
  Megjelenés éve:
  2014
  Kötés:
  keménytáblás

  Megrendelés

  Nyomtatott
  8.500Ft
  6.800Ft

   

  NKE Könyvesbolt (Oktatási Épület)
  1083 Budapest, Üllői út 82.

  Dialóg Eötvös és HVG-ORAC Könyvesbolt
  1053 Budapest, Károlyi u. 17.

  Dialóg Kaptár Könyvesbolt
  7622 Pécs, Universitas u. 2/a

  Kosár tartalma

  ingyenes kiszállítás
  Pénztárhoz