hu
 • en
 • 0

  Közigazgatás-tudományi antológia (HVG-ORAC Kiadó)

  – Regisztráljon, hogy elsőként értékelhesse a terméket!
  A kötet országonkénti csoportosításban (Amerikai Egyesült Államok, Franciaország, Németország, Magyarország) ad először általános ismertetést a tudományos irányzatok fejlődéséről az adott országban, majd szemelvényeket közöl a legnevesebb szerzők műveiből.
  Szerkesztő: Lőrincz Lajos
  Termék adatok
  Szerző:
  ISBN:
  9789632580029
  Méret:
  B/5
  Oldalszám:
  392
  Megjelenés éve:
  2007

  Megrendelés

  Nyomtatott
  4.200Ft
  A modern közigazgatás tudományos vizsgálata egy évszázadnyi múltra tekint vissza. Európában főként a jogi szemlélet, az Egyesült Államokban a hatékonyság, gazdaságosság szempontjait előtértbe helyező vizsgálódás vált uralkodóvá, s e két domináns irányzat mellett napjaink felé közeledve egyre nagyobb helyet foglalnak el a közigazgatás megismerésére irányuló kutatásokban a politológiai, szociológiai szemléletűek mind a két kontinensen.

  A kötet országonkénti csoportosításban (Amerikai Egyesült Államok, Franciaország, Németország, Magyarország) ad először általános ismertetést a tudományos irányzatok fejlődéséről az adott országban, majd szemelvényeket közöl a legnevesebb szerzők műveiből. Woodrow Wilson, Herbert A. Simon, Robert K. Merton, Luther Gulick, Dwight Waldo amerikai, Henry Fayol, Charles Debbasch, Michel Crozier francia, Max Weber, Renate Mayntz német és Magyary Zoltán munkáiból megismerhethatjük nem csak napjaink divatos eszmeáramlatainak forrásait, hanem a közigazgatás kortól és helytől független, örökérvényűnek tűnő megoldatlan problémáit is.

  A kiadvány nélkülözhetetlen segítséget nyújt a közigazgatás tanulmányozásához a közigazgatás gyakorlati szakembereinek, fejlesztési programok tervezőinek, felsőoktatási intézmények hallgatóinak.
  Szerkesztő: Lőrincz Lajos

  NKE Könyvesbolt (Oktatási Épület)
  1083 Budapest, Üllői út 82.

  Dialóg Eötvös és HVG-ORAC Könyvesbolt
  1053 Budapest, Károlyi u. 17.

  Dialóg Kaptár Könyvesbolt
  7622 Pécs, Universitas u. 2/a

  Kosár tartalma

  ingyenes kiszállítás
  Pénztárhoz